Публикувано от: Националенъ свѣтогледъ | февруари 12, 2010

„Къмъ българския народъ“ (частъ втора)

Нашето съзнание, нашата борба, дела и жертви, идеи и мечти са национални. Когато се разбере, че и куршумът не може да надвие духа ни, отправят срещу нас пораженски заплахи, че ще бъдем изпратени в Сърбия, за да се борим с шумадийските банди, да се убедим, че страшната материална мизерия властва над погромена Сърбия, за да отвикнем да говорим за социална справедливост в Родината си.

Заявяваме: ГОТОВИ СМЕ ДА ТРЪГНЕМ НА ПОХОД В ШУМАДИЯ, НА ИЗТОК И ЗАПАД, НА ЮГ И В АФРИКА, ЗАЩОТО ТАМ СЕ КОВЕ И НАШАТА НАЦИОНАЛНА СЪДБА. ВИЕ, УПРАВНИЦИ, НЕ НИ ПУСКАТЕ, ЗАЩОТО ЛОНДОН НЕ ВИ РАЗРЕШАВА.

В Шумадия ще намерите и сега десетки легионерски гробове на достойни български войни. В борба срещу шумадийското посегателство дойде от Пловдив водачът генерал Христо Луков, за да спасява България и трона. Масоните го убиха, а вие, които заплашвате легионерите, му поставяте тежка плоча на забвение над гроба му, за да не стане и поведе народа срещу насилствената отпадналост, социалните неправди и пораженството на Родината ни.

Вие забравяте, че той не е плът, а дух, който не гасне, а разгаря огньовете на Велика България!

Тая действителност у нас, противобългарска и предателска, извика на живот Българските национални легиони, единствена и последна национална резерва. ТЪРСЯТ ДНЕС СМЪРТТА НИ, ЗА ДА ПРОСТРЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ.

Политика, която тласка бившите паднали легионерски дейци към държавните фондове и ги принуждава да злоупотребяват с някогашното си легионерски звание; която иска да разбие упоритостта на верните на борбата, организацията, идеала и завета на великия водач генерал Христо Луков с куршум от засада, която е политика масонска, еврейска, плутократична, противонародна и пораженска.

БОРЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЕГИОНИ НЯМА ДА СВИЯТ ЗНАМЕТО НА ТВОРЧЕСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ, ЗА ДА ПРЕПАШАТ МАСОНСКАТА ПРЕСТИЛКА, НИТО ЩЕ ИЗПУСНАТ БЪЛГАРСКИЯ МЕЧ, ЗА ДА ХВАНАТ В РЪКАТА СИ ПАРЧЕ ОТ ЗЛАТОТО НА ЕВРЕЙСКИЯ ТЕЛЕЦ, НИТО ЩЕ ПОТЪРСЯТ ЛИЧНО СПОКОЙСТВИЕ И ЩАСТИЕ ПОД СТРЯХАТА НА ПЛУТОКРАЦИЯТА, НИТО ЩЕ СЕ ОПЪЛЧАТ СРЕЩУ НАРОДА СИ В СЛУЖБА НА МЪГЛЯВИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ИДЕИ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!

НИЕ ЩЕ УМИРАМЕ ПОД ВЕЛИКОТО ЗНАМЕ НА НАЦИОНАЛНАТА БОРБА И СМЪРТНИТЕ УДАРИ НА ЗАСЛЕПЕНИ ВЛАСТНИЦИ НЯМА ДА МОГАТ ДА НИ ДОВЪРШАТ.

Колкото за мъката ви, че сръбското племе страда, ние ви заявяваме, че отдавна ни е позната идеята на интегрализма, на която служите и която я отричате.

Дързостта и мерзостта ви да сравнявате социалното и стопанско положение в нас, когато живеем във вътрешен мир, със състоянието на разбита и победена Сърбия, когато героичният германски войник ни възвърна богатите исторически земи, които сърбите експлоатираха, не е хвала, нито национална гордост.

С това едва ли ще се оправдае преднамерената забърканост в националното стопанство, където спекулата, лъжата, подкупът, измамата и черната борса управляват законите, създадени, за да пресекат грабителските ръце на еврейския капитал и неговите служители еврействащите български чорбаджии.

Борците за легионерска България знаят, че дръзновената истина ще вбеси враговете на легионерското движение. Но те не се боят. Те не се страхуват. Те имат един страх – страхът да не се провалят националните въжделения на народа ни в най-благоприятния миг в историята, когато могат да бъдат осъществени.

НИЕ ИМАМЕ ЕДНО ПРАВО – ДА ИЗПЪЛНИМ ДЪЛГА КЪМ НАЦИЯТА НИ, НАШЕТО БОГАТСТВО Е ЩАСТИЕ НА РОДИНАТА И ПОКОЛЕНИЯТА СЛЕД НАС.

НАШИЯТ ЖИВОТ Е ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИЯ. НАШАТА СМЪРТ Е СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Българските национални легиони питат открито отговорното българско правителство:

1. Има ли в България друга власт, която стои над силата и престижа на сегашната власт, за да руши единството на народа, да избива водачите на българския народ и да подготовлява капитулацията ни пред враговете на новия ред в света?

2.  Не се ли страхувате, че наемните убийци могат да проявят самоинициатива и да почнат да убиват наред с нас и вас? Тук се поставя въпросът за съхранението и на тези, които са наели убийците.

3. Ние не питаме правителството, кой уби великия водач на Българските национални легиони генерал Христо Луков, защото духът, делата и заветът му са безсмъртни.

Ние питаме само защо правителството, след като призна, че убийците на водача генерал Луков са предатели спрямо нацията, не позволява на другарите му в борбата да излязат в пресата, да слязат между народа и уяснят кой, защо и как беше убит водачът на националната общественост. Тук питаме още защо и сега се дебнат и стрелят от убийците на нацията верните на водача и защо това по заповед се съобщава във вестниците от отдела „Произшествия“? Питаме също изпълнена ли е заповедта на министъра на вътрешните работи и народното здраве да се заловят убийците на водача и тези, които извършиха покушение срещу главния секретар на Българските национални легиони?

4. Докога ще продължи терорът над националните и социални борци в България? Иска ли правителството, може ли и ще се справи ли то като отговорна власт с платените убийци в България!

5. Ако не иска, не може и не се справи с конспирацията в държавата, то ще продължава ли и достойно ли е да се нарича власт?

6. Има ли масони – настоящи, бивши, приспани и будни, в министерския кабинет днес и колко са непосветените между тях?

От отговора на последния въпрос зависят точните отговори за останалите въпроси.

Ние знаем отговора, който ще получи легионерското движение: убийства, затвори, интернирания, обричане на мизерия, без да има отговори, или мълчание поради „несериозността“ на въпросите и „дързостта“ на „неотговорни“  общественици. Разбира се, дейността на ФОНДОВИТЕ „ЛЕГИОНЕРИ“ за понижение на легионерската нравственост и сила ще бъде подкрепена и засилена.

И двата начина на действие срещу нас са масонски начини на действие, изпитани и дали резултат в миналото, но днес няма да бъдат ефективни, защото сме готови на смърт за

ЛЕГИОНЕРСКА БЪЛГАРИЯ!

ЗА БЪЛГАРИЯ!

Българските национални легиони

из „Към българския народ“ (брошура). С, 1943 г.
от книгата „Социално наляво, национализмът – напред“, Н. Попетров, 2009 г.

Вашият коментар

Категории